Workshop Open je hart

Dit jaar geef ik op zaterdag een workshop op het Eigentijdse jongeren zomerfestival. Het hart openen verbindt, geeft vertrouwen, neemt angsten weg en laat je voelen. Voor mij is het openen van mijn hartgebied een reis geweest en soms kan ik nog voelen hoe spannend ik het vind om mijn hart werkelijk te openen en kwetsbaar te durven zijn. Kwetsbaar zijn en angst voor afwijzing ging ik uit de weg door mijn hart te sluiten. Ik voelde het verlangen te willen uitreiken en meer te voelen in dit gebied, maar het idee mijn hart te openen bracht mij bij de pijn van vroeger. Door mij hiervan bewust te worden en in kleine stapjes het gebied van het hart te onderzoeken en te voelen, pijn en verdriet te delen en uit te reiken naar een ander. Door contact te maken met mijn kwetsbaarheid opende mijn hartgebied zich steeds meer waardoor ik de pijn, het verdriet, de liefde en zachtheid vaker en eerder kan toelaten. Een open hart kan open reageren, ook op de minder leuke gebeurtenissen in het leven. De heling begint bij het contact maken met jezelf en te delen over je verdriet, pijn, verlangens.

In de workshop werk ik met contact, adem, aangeraakt en geraakt worden, waardoor je weer contact kan maken met je zelfvertrouwen en eigenwaarde en dit kan laten stromen. Je verbind met de liefde en levensenergie die altijd al in je aanwezig is. Ik werk met contactoefeningen, bio-energetische oefeningen en ademwerk. Krachtige oefeningen om in contact te zijn met je lichaam en te verbinden met anderen. We gaan op een andere manier mensen ontmoeten, elkaar werkelijk zien en samen verbinden.

Ik kijk er naar uit. Voel je welkom in mijn workshop of anders tot een ontmoeting op het festival.

Liefdevolle groet, Jorinde