jQuery(document).ready(function(){ jQuery("button.et_pb_contact_submit").text('Verstuur'); });

Licht Verstandelijke Beperking (LVB)

We spreken van een Licht verstandelijke beperking wanneer het IQ tussen de 50 en 85 is. Maar wat betekend dat nou eigenlijk? Vaak betekend dat bepaalde vaardigheden achter blijven. Hierbij kun je denken aan sociale vaardigheden: moeite hebben met de communicatie en verwachtingspatronen van anderen. Het gevoel hebben altijd op je tenen te moeten lopen. Hierdoor kan je problemen ondervinden in relaties aangaan of behouden. Ook kan er sprake zijn van een verminderd conceptueel vermogen; rekenen, schrijven en lezen op een vlot tempo. De praktische vaardigheden zoals bijvoorbeeld persoonlijke verzorging, inzicht financiën, overzicht uitgaven en andere factoren kunnen in mindere mate aanwezig zijn, wat de zelfredzaamheid belemmerd.

Als Psychomotorische therapeute ben ik zeer ervaren met de doelgroep LVB (jeugd zowel volwassenen) ook in combinatie met psychiatrische problematiek(en).
Vanuit eigen ervaring, geboren met een beperking, heb ik rond mijn puberteit ervaren hoe lastig ik het vond om mijn beperking te accepteren en er mee om te gaan. Ik had veel schaamte over mijn beperking en vond het lastig hier over te praten. Ik heb altijd geweten dat ik met mijn beperking ook veel kan betekenen in de maatschappij. Ik heb mogen onderzoeken en ervaren wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik dit de wereld inbreng.

Technieken waarmee ik werk zijn o.a.:
Bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen.

Wil je hulp bij vermindering of het leren omgaan met jouw klacht neem vrijblijvend contact met mij op of maak een afspraak voor een intakegesprek.

Maak een afspraak

 

Net zo min als een orkaan schade kan aanbrengen aan de lucht, kunnen jouw gedachten en gevoelens je wezenlijke natuur aantasten. Nin Sheng
Spijt is het verlangen om het verleden te veranderen. Angst is het verlangen om de toekomst te controleren. Vrede is de overgave aan het Nu. Jeff Foster
Het tragische van het leven is niet dat het zo snel afgelopen is, maar dat we zo lang wachten ermee te beginnen. Bron onbekend
Het is niet je ervaring die je klacht creëert, het is je klacht die je ervaring creëert. Jacob Liberman
Meditatie is iets wat we zijn, niet iets wat we doen.Het ego is iets wat we doen, niet iets wat we zijn. Rupert Spira
Niets sterkt het ego zo als gelijk hebben. Eckhart Tolle
Het lijkt alsof onze gedachten ons niet met rust kunnen laten, maar de waarheid is, dat wij onze gedachten niet met rust kunnen laten. Erik van Zuydam
Al zoek je de hele wereld af naar iemand die je liefde meer waard is dan jezelf, je zult die nooit vinden. Boeddha
De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen. Marcel Proust, Franse schrijver
Dat, waar we alsmaar voor wegrennen bestaat uiteindelijk niet werkelijk, en dat, waar we ten diepste naar verlangen is feitelijk altijd al hier aanwezig. Gangaji