jQuery(document).ready(function(){ jQuery("button.et_pb_contact_submit").text('Verstuur'); });

Wat is Primal Rebirth Therapie

PRT staat voor Primal Rebirth therapie en is een methode binnen de lichaamsgeoriënteerde psychotherapie waarbij het lichaam een belangrijke rol vervult. Uitgangspunt is dat het lichaam de gehele persoon reflecteert, dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat er een wisselwerking bestaat tussen beide.
PRT is een therapievorm die het innerlijke kind centraal stelt. Ze is georiënteerd op het lichaam omdat ervaringen, gebeurtenissen en gevoelens uit je jeugd in je lichaam opgeslagen worden en je huidige gevoelens, gedrag en problemen of klachten rechtstreeks in verband staan met de ervaringen in je kindertijd. Hierdoor kunnen situaties in het nu de ervaringen en emoties van vroeger activeren.

In Primal Rebirth therapie werken we aan lichaamsbewustzijn met behulp van diverse ademtechnieken, massage, ervaringsgerichte en interactieve oefeningen, mindfulness technieken en traumagerichte technieken.
De basis van de therapie is het contact maken met je lichaam, gedachten en gevoelens zodat hiertussen een verbinding kan ontstaan. Centraal in de therapie staat het werken aan het bewust worden van lichaamssensaties, de betekenis hiervan en aan het vermogen controle te houden over emotionele reacties.

Tijdens je geboorte en in de eerste jaren van je leven wordt de basis van je overtuigingen gevormd. Hieruit komen in het latere leven vaak onbewuste, negatieve overtuigingen en gedragspatronen voort die het leven negatief beïnvloeden.

 

In de therapie onderzoeken we overlevingsstrategieën en overtuigingen die ontstaan zijn in de kindertijd en versterken we het volwassen bewustzijn. Met PRT kun je vanuit je krachtbronnen situaties van vroeger opnieuw beleven en doorleven, waardoor vastgezette emoties en oude denk- en gedragspatronen kunnen worden losgelaten en nieuwe mogelijkheden ontstaan.
Doel is het versterken van het volwassen (lichaams-)bewustzijn, creëren van keuzemogelijkheden, autonomie, zelfreguleringen hervinden van je levensvreugde en energie.

In Primal Rebirth therapie wordt naast gesprekken en de therapeutische relatie gewerkt met primal-technieken, gestalt, innerlijk kind-werk, lichaamswerk, geleide fantasie en diverse vormen van ademtherapie en rebirthing.

Het zijn niet de verschijnselen die je beknellen, het is je gehechtheid eraan. Tilopa, boeddhistische leraar in India
Het is niet je ervaring die je klacht creëert, het is je klacht die je ervaring creëert. Jacob Liberman
Je eigen afweer tegen de angst, is het infuus waarmee je de angst in het leven houdt. Erik van Zuydam
Het tragische van het leven is niet dat het zo snel afgelopen is, maar dat we zo lang wachten ermee te beginnen. Bron onbekend
Het is zoeken naar het einde van het lijden, dat het lijden in eerste plaats creëert. Jeff Foster
Het is niet jouw taak om mij te begrijpen. Dat is mijn taak. Byron Katie
Net zo min als een orkaan schade kan aanbrengen aan de lucht, kunnen jouw gedachten en gevoelens je wezenlijke natuur aantasten. Nin Sheng
De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen. Marcel Proust, Franse schrijver
Je bent hier omdat het goddelijke doel van het universum zich kan ontvouwen. Zo belangrijk ben je!
Proberen om je altijd maar ‘goed’ te voelen is een bezigheid van hen, die weigeren het leven in al zijn volheid te ervaren. Nin Sheng