Woensdag 4 oktober 2017 

van 14.00 – 20.00 uur in de Bibliotheek Rozet, Arnhem.

Zaterdag 7 oktober 2017 

van 10.30 – 14.00 uur in de Bibliotheek Kronenburg, Arnhem.

U komt toch ook??

De week van de vaktherapie is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement waarbij u kennis kunt maken met vaktherapeuten bij u in de buurt. In Arnhem en omstreken wordt dat gedaan op woensdag 4 oktober in het Rozet in het centrum van Arnhem en op zaterdag 7 oktober in de Bibliotheek Kronenburg in Arnhem Zuid.

 

Ludieke acties op 4 oktober!!

Van 14.00 tot 20.00 zullen de vaktherapeuten Inge, Jorinde, Charlotte, Jacqueline en Renate uit de regio Arnhem aanwezig zijn in de hal met een stand en zorgen voor ludieke acties in het Rozet voor klein en groot. Bij het betreden van het gebouw zult u door één van onze therapeuten worden uitgenodigd om op een speelse manier deze vorm van therapie zelf te ervaren.

Voor wie?

De toepassing van vaktherapie kent een lange traditie in de geneeskundige GGZ, ook internationaal gezien. Of u nu als cliënt met een psychologische hulpvraag, als doorverwijzer, als arts, als gemeenteambtenaar, als  zorgverzekeringsmedewerker of als politicus geïnteresseerd bent, u bent van harte welkom!

Wat is vaktherapie?

Vaktherapie is een behandelvorm voor mensen met een psychische aandoening of psychosociale problematiek. De behandelaar maakt methodisch gebruik van een ervaringsgerichte werkwijze. Vaktherapie is de overkoepelende naam voor de volgende therapievormen: beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie, psychomotorische therapie, psychomotorische kindertherapie en speltherapie.

Bij psychomotorische therapie staan lichaamsbeleving en bewegingsgedrag centraal. Door sport en spel of lichaamsgeoriënteerde oefeningen komt de cliënt letterlijk in beweging of staat juist stil bij zijn ervaringen. Zo leert de cliënt om lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen te herkennen en begrijpen.

Foto’s

De week van de vaktherapie is inmiddels voorbij. Hieronder 1 foto van de 7 oktober in de bibliotheek in Kronenburg.