Leven in je Lijf

De cursus brengt je in contact met je lijf en opnieuw in contact met jezelf. De cursus richt zich op meer energie, plezier en levenslust. Met behulp van ademhaling, lichaamsgerichte oefeningen en contactoefeningen ga je op reis door je lijf en door je leven.

De basiscursus is geschikt voor mensen met weinig of geen ervaring met lichaamswerk of hen die hun ervaring willen verdiepen.
In de cursus onderzoeken we de verschillende segmenten in het lijf waardoor je duidelijker krijgt hoe jij ‘beweegt’ in het leven en waar jij in je lijf spanning hebt opgebouwd.
De lichaamsgerichte oefeningen brengen je opnieuw in contact met je lichaam en zorgen ervoor dat je steviger en krachtiger met je voeten op de grond staat, zowel letterlijk als figuurlijk.

We werken in de cursus met lichaamsgerichte (contact)oefeningen, bio-energetica en ademwerk, dit zijn krachtige werkvormen om spanning te ontladen en nieuwe energie op te doen.

Daarnaast biedt de groep van deelnemers je de kans om te experimenteren met contact: wat ervaar je als je je openstelt voor een ander, of je juist afsluit, je emoties laat zien of je grenzen aangeeft? Zo word je je bewust van wat je denkt, voelt en wilt en wordt duidelijk wat voor jou werkelijk belangrijk is in het leven.

 

Aanmelden voor de cursus
Het is zoeken naar het einde van het lijden, dat het lijden in eerste plaats creëert. Jeff Foster
Al het lijden ontstaat door onze gehechtheid aan een onjuist zelfbeeld. Boeddhistische wijsheid
Wie ben je, zonder je ideeën over wie je bent? Erik van Zuydam
Het tragische van het leven is niet dat het zo snel afgelopen is, maar dat we zo lang wachten ermee te beginnen. Bron onbekend
Vergeven is alle hoop op een beter verleden opgeven. Nin Sheng
Het zijn niet de verschijnselen die je beknellen, het is je gehechtheid eraan. Tilopa, boeddhistische leraar in India
Zolang je je geluk afhankelijk maakt van iets buiten jezelf, houd je jezelf voor de gek. Isaac Shappiro
Het lijkt alsof onze gedachten ons niet met rust kunnen laten, maar de waarheid is, dat wij onze gedachten niet met rust kunnen laten. Erik van Zuydam
Ogen die zonder verlangen kijken, zijn open om te zien wat is. Mooji
Het ego is niet in staat om het lijden op te lossen. Het lijden is daarentegen wel in staat om het ego op te lossen. Erik van Zuydam