Leven in je Lijf

De cursus brengt je in contact met je lijf en opnieuw in contact met jezelf. De cursus richt zich op meer energie, plezier en levenslust. Met behulp van ademhaling, lichaamsgerichte oefeningen en contactoefeningen ga je op reis door je lijf en door je leven.

De basiscursus is geschikt voor mensen met weinig of geen ervaring met lichaamswerk of hen die hun ervaring willen verdiepen.
In de cursus onderzoeken we de verschillende segmenten in het lijf waardoor je duidelijker krijgt hoe jij ‘beweegt’ in het leven en waar jij in je lijf spanning hebt opgebouwd.
De lichaamsgerichte oefeningen brengen je opnieuw in contact met je lichaam en zorgen ervoor dat je steviger en krachtiger met je voeten op de grond staat, zowel letterlijk als figuurlijk.

We werken in de cursus met lichaamsgerichte (contact)oefeningen, bio-energetica en ademwerk, dit zijn krachtige werkvormen om spanning te ontladen en nieuwe energie op te doen.

Daarnaast biedt de groep van deelnemers je de kans om te experimenteren met contact: wat ervaar je als je je openstelt voor een ander, of je juist afsluit, je emoties laat zien of je grenzen aangeeft? Zo word je je bewust van wat je denkt, voelt en wilt en wordt duidelijk wat voor jou werkelijk belangrijk is in het leven.

 

Aanmelden voor de cursus
Niets sterkt het ego zo als gelijk hebben. Eckhart Tolle
Je hele leven lang heb je gedacht dat jij je gedachten bent, maar die zijn niet wie je bent en ze kunnen je ook niet vertellen wie jij bent. Ze komen op in wie je bent. Scott Kiloby
Proberen om je altijd maar ‘goed’ te voelen is een bezigheid van hen, die weigeren het leven in al zijn volheid te ervaren. Nin Sheng
Het zijn niet de verschijnselen die je beknellen, het is je gehechtheid eraan. Tilopa, boeddhistische leraar in India
Ogen die zonder verlangen kijken, zijn open om te zien wat is. Mooji
Wie ben je, zonder je ideeën over wie je bent? Erik van Zuydam
Zolang je zelfbeeld wordt ontleend aan het denken kun je niet weten wie je bent. Eckhart Tolle
Al zoek je de hele wereld af naar iemand die je liefde meer waard is dan jezelf, je zult die nooit vinden. Boeddha
Je eigen afweer tegen de angst, is het infuus waarmee je de angst in het leven houdt. Erik van Zuydam
Dat, waar we alsmaar voor wegrennen bestaat uiteindelijk niet werkelijk, en dat, waar we ten diepste naar verlangen is feitelijk altijd al hier aanwezig. Gangaji